Les matemàtiques són a tot arreu   

idm314 es logo gray RET

 

La UNESCO ha proclamat el 14 de març com a Dia Internacional de les Matemàtiques. Per a celebrar la bellesa i la importància de les matemàtiques i el seu paper essencial en la vida de tothom, la Unió Internacional de Matemàtiques (IMU) ha portat el projecte a proclamar la UNESCO el 14 de març com a Dia Internacional de les Matemàtiques (IDM).

El 14 de març ja es coneix com a Dia Pi i se celebra a molts països del món. La celebració de les IDM amplia el dia Pi per incloure tot l’espectre de les matemàtiques.

Com que el 14 de març de 2020 és un dissabte, el llançament oficial internacional tindrà lloc el divendres 13 de març del 2020. Hi haurà dos esdeveniments de llançament internacional paral·lel, el primer a París a la Seu de la UNESCO i el segon com a acte plenari dins. el proper Fòrum Einstein 2020 (NEF2020 del 10 al 13 de març del 2020) a Nairobi, Kenya.

Per a l'IDM, es convida a persones de tot el món a celebrar-ho. Més de 75 països i 150 organitzacions com a societats matemàtiques, instituts de recerca, museus, escoles i universitats ja anuncien les seves celebracions.

El lloc web de l’IDM és l’eix principal del Dia Internacional de les Matemàtiques, en línia a www.idm314.org.

idm314 es logo color RET

 

 

 

 

Additional information